Se pune la copt pe gratar cate 3-4 rosii, ardei si cepe.Separat intro oală se pune cam un litru de apa cu o mana de sare,cand da in clocot se pune legume- le coapte, curăţate de pielite si tocate grosier.Se mai pun vreo 6-7 catei de usturoi si se arunca acolo 2 -3 ardei iuţi.se lasă sa dea în clocot după care se pune aceasta compozitie peste platica.Separat intr-un ceaun se pune de mămăligă si se face una vîrtoasă cu mălai făcut la o moara ţărănească cum sînt multe prin Moldova.
Lînga asemenea mîncăruri venite din negura timpului mai trebuie un cofer doua de vin de căciula de ăla acrut si neapărat alb cu aromă de fragute dintr- un butoi ţinut in beciul întunecos si răcoros. Se pune cate un peste de căciula si după cel mănînci cu mămăligă te apuca asa o arsita ca nu te mai poţi opri pana nu gati un cofer doua de vin
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu